Natrue

Teljesen természetest

Hosszú időn át a termékek nyugodtan hirdethették magukról, hogy természetesek, anélkül, hogy valójában bármiféle természetes összetevőt tartalmaztak volna. Annak érdekében, hogy meg lehessen különböztetni a „valódi natúrkozmetikumokat” és a „szokványos natúrkozmetikumokat”, létrejött a NATRUE nemzetközi minőségi védjegy a natúrkozmetikumok számára. A 2008 óta létező NATRUE minősítést olyan élvonalbeli kozmetikai szakemberek dolgozták ki, akik úgy vélték, hogy a BDIH tanúsítvány feltételei nem elég szigorúak.

A NATRUE hivatalos embléma alapján a fogyasztók a világ miden részén meg tudják állapítani, melyek a natúr és bio kozmetikumok. A termékek azután kaphatják meg a minősítést, hogy tesztelték az alapanyagaikat és ezek feldolgozásának módját, valamint a gyártási folyamatot is ellenőrizték. A NATRUE minősítés odaítélésekor kizáró ok a genetikailag módosított, illetve ásványolajból vagy szilikonból készült alapanyagok használata, a szintetikus illatanyagok és színezékek alkalmazása, valamint az állatokon végzett tesztelés.

Minden cosnature® termék megfelel a minősített natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú kritériumoknak és összes készítményünk elnyerte a valódi natúrkozmetikumokat jelölő NATRUE minősítést.

További információért keresse fel a www.natrue.org/consumers oldalt.

Minden cosnature® termék mentes a tisztán szintetikus illatoktól, színezékektől, valamint tartósítószerektől, és nem használunk olyan, ásványi olajból készült anyagokat, mint a szilikon, a parabének vagy a polietilén-glikol (PEG).

Kizárólag olyan természetes összetevőket alkalmazunk, melyek eredete a természetes folyamatokig visszakövethető, és amelyek nem okoznak kárt a környezet számára. A cosnature® termékek például nem tartalmaznak mikroszemcséket (mikroműanyagokat), melyek egyes hagyományos kozmetikumokban megtalálhatók.

Vegán natúrkozmetikumok

Állati eredetű anyagok nélkül

A cosnature® széles választékot kínál olyan termékekből, melyek nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat, így 100%-ban vegánok. Garantáljuk, hogy a termékek kifejlesztése és előállítása során semmiféle állati eredetű összetevőt és állati terméket (pl. tejtet vagy mézet) nem használunk, és ilyeneket segédanyagként sem alkalmazunk a gyártás során. Nem végzünk semmiféle állatkísérletet sem.

Vegán termékeinket a Vegan Society napraforgós emblémája jelöli. Ez a nemzetközileg elismert brit szervezet nagyon szigorú kritériumok szerint ellenőrzi az összes készterméket, a gyártási folyamatot, valamint a termékekhez felhasznált nyersanyagok eredetét.

A kisebb kivételek elkerülhetetlenek
Nem lehet minden állatoktól származó nyersanyagot kiváltani növényi alternatívával úgy, hogy a hatás változatlan maradjon. Például ajakápolóink nem minősülnek vegánnak, mert vivőanyagként méhviaszt tartalmaznak.

Minden cosnature® terméket állatkísérletek nélkül fejlesztünk ki és állítunk elő. A formulák bőrbarát tulajdonságait vizsgáló bőrgyógyászati tesztek önkéntesek részvételével, tudományos kutatóintézetekben zajlanak.

Német minőség

Szakértelem és fenntarthatóság

Minden cosnature® terméket állatkísérletek nélkül fejlesztünk ki és állítunk elő. A formulák bőrbarát tulajdonságait vizsgáló bőrgyógyászati tesztek önkéntesek részvételével, tudományos kutatóintézetekben zajlanak.

Védjük a természetet – megbecsüljük az erőforrásokat
Kötelességünknek tartjuk a környezet védelmét. Ezért azt a célt tűztük magunk elé, hogy az erőforrásokat (a nyersanyagokat, az energiát, a vizet és az egyéb anyagokat) takarékosan és tudatosan megválogatva használjuk. Ezt jelzik energiatakarékossági intézkedéseink is (az energiatakarékos fényforrások, hővisszanyerő rendszerek, mozgásérzékelők, kikapcsolható konnektorok, korszerű fűtési rendszerek alkalmazása). Emellett nagyon fontos számunkra az alacsony kibocsátású gyártás, a helyi beszállítókkal való együttműködés és a szükségtelen utazások elkerülése is.
A hulladékainkat majdnem 100%-ban újrahasznosítjuk és leválasztó rendszereink elvezetik a termékmaradványokat a szennyvízből, mielőtt azt a csatornahálózatba eresztenénk.

Vállalatunk elnyerte a DIN ISO 50001 Energiairányítási rendszerszabvány minősítést, mely az energiagazdálkodásra és a kibocsátás védelmére vonatkozik. A helyes gyártási gyakorlatot a gyógyszeriparra vonatkozó GMP (Good Manufacturing Practice) előírásainak betartása garantálja, és ez azt is jelenti, hogy a cosnature® termelési folyamata megfelel a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek.

Ugyanennyire lényegesnek tartjuk, hogy lehetőleg környezetbarát csomagolóanyagokat használjunk. Papírdobozaink FSC minősítésűek és legalább 80%-ban újrahasznosított anyagból készülnek. A nyomdafesték 80%-ban megújuló nyersanyagból áll és áványolajmentes. A kartondobozok gyártásával járó CO2-kibocsátást azzal ellensúlyozzuk, hogy segítjük az ugandai Kibale Nemzeti Park erdőségeinek fennmaradását.

Bio nyersanyagok

Minősített bio termelőktől

A natúrkozmetikumok minőségében kulcsfontosságú, hogy a nyersanyagok kiváló minőségűek, tiszták és természetes eredetűek legyenek. A magas minőség iránti elkötelezettségünket az is jelzi, hogy olyan nyersanyagokat használunk, melyeket bio termelők állítottak elő, vagy amelyek ellenőrzött vad gyűjtésből származnak.

Ezeket a bio nyersanyagokat az jellemzi, hogy tisztességes munkakörülmények között állították elő őket, tisztességes kereskedelem útján kerültek forgalomba és termelésükkor fenntartották a talaj természetes termékenységét és kerülték a növényvédő szerek használatát.

Minősítéseink

NATRUE

NATÚRKOZMETIKUMOK,
AMELYEKBEN MEGBÍZHAT

Tovább

Vegán natúrkozmetikumok

ÁLLATI EREDETŰ
ANYAGOK NÉLKÜL

Tovább

Német minőség

SZAKÉRTELEM
ÉS FENNTARTHATÓSÁG

Tovább

Bio nyersanyagok

MINŐSÍTETT
BIO TERMELŐKTŐL

Tovább